Nr 15 Kreativitet

Startsida Recensioner Dikter Tema Artiklar Essäer Musiklyrik

Arkiv

Om oss

Länkar

  

Historik

Populär Poesi skapades sensommaren 2009 av två poesiälskande gymnasielärare, Peter Nyberg och Peter Björkman. Vi tyckte att det behövdes ett forum för att höja poesins status. Med den inte oävna ambitionen startade vi en blogg. Tyvärr är formatet begränsande. Därför utvecklades bloggen till en nättidskrift. Fortfarande var formen inte särskilt kostnadskrävande samtidigt som den kunde utvecklas. Med tiden har vi etablerat en form, fått en trogen läsarkrets och en handfull duktiga skribenter som publicerar olika former av poesitexter på sidan.

Målet för Populär Poesi var i början att transformeras till en landsomfattande pappersprodukt. Men framför allt roar det oss att skriva, ytterst har vi förstått att det är i skrivandet, fasinationen inför poesin, som kärnpunkten finns. Inte desto mindre strävar vi efter att höja poesins status hos gemene man.

Just nu har vi runt 15 000 läsare (besökare som stannar längre än en minut på domänen och rimligtvis läser något) per nummer.

Chefredaktör

Peter Nyberg är gymnasielärare i svenska, historia och religion på Holavedsgymnasiet i Tranås. Han bor i ett gult kedjehus i Tranås, tillsammans med sin fru och två katter. På fritiden pysslar han med litteraturkritik för Horisont, skriver i snart sagt alla genrer, tar fotografier, lyssnar på musik, ser filmer och läser. Han är chefredaktör, skribent och ansvarig för layout.

Förslag på texter eller framtida teman skickas till: peter@popularpoesi.se  


Redaktör musiklyrik

Hampus Östh Gustafsson läser historia och idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet, där han främst har intresserat sig för historiefilosofi och militärhistoria. Böcker och rockplattor tar upp avsevärd plats i såväl studentlägenheten som i hans liv över huvud taget.

Förslag på texter skickas till hampus@popularpoesi.se


Medskapare

Peter Björkman är bibliotekarie i Åkers styckebruk och har också arbetat som gymnasielärare i svenska och samhällskunskap. Dessutom är han redaktör för kulturtidskriften Horisont. Han bor i Strängnäs med fru och två barn. På fritiden gillar han att resa och att vara i stugan i Östergötland. Han är redaktör och författare.

Ständiga medarbetare

Bo Bjelvehammar läser mycket, skriver en del, mest småstycken. Det kan kallas självbiografiska skisser eller prosalyrik, från min vardag och världen lite längre bort. Naturen och läsningen av andras texter ger mig skrivarenergi. 2011 kom en bok om människokroppen, En annorlunda resa i vårt inre, där jag skrivit en hel del; just nu (mars 2012) skriver jag om dis i mitt liv och vårtor, hur nu detta hänger ihop?

Lo Söllgård är förlagsarbetare i Malmö. Magister i litteraturvetenskap och diverse andra humanistiska examina. Medlem i skrivkooperativet SkAlla.

Åsa Berglund är intresserad av foto, pyssel, stickningar, virkningar och poesi. Hon bor i ett hus utanför Tranås. I Populär Poesi skriver hon recensioner.


Ann-Kristin Nilsson
är en 21-årig tjej från Norrland som snart flyttar söderut för att plugga till journalist.Utövar kamerans, penselns och poesins språk sedan barnsben. Har även en stort intresse för Indien och mänskliga rättigheter.

 

Carola Mikaelsson driver eget företag inom korrekturläsning, språkgranskning, uppdragsskrivning, förlagsredaktionellt arbete samt skrivpedagogi (cirklar, workshops mm).


Rolf Zandén, 67 år bor i Karlstad, givit ut 7 diktsamlingar deltagit i 10 tal antologier, skrivit lyrik m.m. så långt tillbaka jag mins, verksam även som bildkonstnär hade första utställningen 1972 sedan dess haft ca 120 utställningar, recenserar även bildkonst.


Tillfälliga medarbetare

Johannes Ådén Bygdell, Emil Jonsson, Sara Klasson, Klara Norling, Johan von Fritz, Andreas Nyquist, Towe My Frykenfeldht, Tuva Wiking Holmlander, Carola Mikaelsson, Ewa Nillgård, Eva Langrath, Anton Yoseph Wilhem, David Unger, Anna Liljestrand, Magdalena Andersson, Hans Grönberg, Benedikte Esperi, Alva Johnsson, Per Blomqvist, Patrik Blomqvist, Tomas Dahlberg, Lars Lind, Bengt O Björklund, Cecilia Persson, Elin Assarsson-Lod, Ulrika Sandberg, Josefin Forsblom, Tim Melovi, Sara Falkstad Byrne, David Prieth, Henrik Karlsson, Tom Berndtsson, Bo Veisland