Populär Poesi 

 

Nummer 3 Poeter om poesi

Peter Nyberg © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

Åsa Ericsdotter

Peter Nyberg berättar hur han missar en föreläsning vid första mötet med Ericsdotters poesi. Poeten berättar att hon försöker hitta exakt rätt ord för den råa känslan. Och att hon har smågodis som favoritefterrätt.

Tom Malmquist

Han  har skrivit om hokey som förtryckarmekanism och om män som ammar, är countrysångare, har snarare tandtroll än groupisar men gillar att rota runt  i manlighetens hål.

Populär Poesis skrivråd

För läsare som skriver dikter och vill ha en bedömning av sin poesi samt råd om hur den eventuellt skulle kunna förbättras har vi skapat en typ av lektörstjänst. Om du har en dikt eller diktsvit som du vill ha publicerad och kommenterad på sidan skickar du den till peter@popularpoesi.se. Dikten eller sviten kommer att kommenteras av oss i mån av tid. Somliga dikter kommer att publiceras på popularpoesi.se tillsammans med kommentaren för att på det sättet hjälpa andra poeter att utveckla sitt skrivande.

 

Marcus Birro

Plötsligt finns Marcus Birro på varenda tevekanal. En poet. I vår tid är han ett extremt fenomen på det sättet. Även vi har fått  en kort intervju med Sveriges enda lysande poesistjärna.

Lina Ekdahl

Lina Ekdahls poesi är medskapande i betydelsen att läsaren får känslan av att vara med och titta när dikterna växer fram. Dessutom berättar Lina Ekdahl vad hon tycker om återväxten i den svenska poesimyllan.

Andreas Nyquist

Är en helt ny poet som inspireras av barn och naturen. Här bidrar han med några nyskrivna dikter om just barndom.

Anna Jörgensdotter

Även om Jörgensdotter inte är poet längre utan ägnar sig åt prosa är hon odiskutabelt en av de mest fascinerande stjärnorna på den litterära himmeln, så vi passade på att intervjua henne om poesi.  

Recensioner

Skrivråd

Behöver du hjälp med att utveckla ditt skrivande eller bara är sugen att publicera dina alster någonstans. Läs mer här.

Populär Poesi Nummer 1 Bloggen

Om du missade det första numret av PP så finns det här. Läs om poesins klimat i Sverige och i New York, ta del av några teman i Tomas Andersson Wijs poesi eller läs betraktelser om Wislava Szymborska eller Gunnar Ekelöfs diktning.

Populär Poesi Nummer 2 Musiklyrik

Populär Poesi tar rocklyriken på allvar. Vi skärskådar i nummer två de förutsättningar som musiklyriken har och diskuterar dess funktion som en del av den poetiska sfären. Proggens, Kents, Eels, Lars Winnerbäcks, Ulf Lundells Plura Jonssons och många flers lyrik undersöks.

Länkar

Medarbetare

Korta presentationer av redaktörer och medarbetare i nummer 3.