Poesidagen i Nässjö: Inte bara Bob Hansson

Av Peter Björkman

Bob Hansson
Bob Hansson

Hallå, Birgitta Thyselius, ansvarig för poesidagen i Nässjö den 15/6.

Vad har vi att se fram emot på årets poesidag?
Första programpunkten; 6-10 lokala poeter som framträder, samt några sånger framförda av Preow Bäckström och Kim Karlsson som också spelar akustisk gitarr
Andra programpunkten; Poeten och konstnären från Colombia visa bl.a. en film om svenska poeter.
Tredje programpunkten; Bob Hansson!
Fjärde programpunkten; tre poeter
Poeten Louise Halvardsson, prisbelönt Nässjötjej.
Oskar Hanska är flerfaldig svensk mästare i Poetry Slam och en av landets mest framgångsrika estradpoeter.Han turnerar regelbundet i både Sverige och utomlands. Aktuell med debutskivan Krokodiltårar.
Nahide Arabadji har tävlat i flera Poetry Slam och bl.a. vunnit finalen i Växjö inför SM 2013. Hon jobbar också med spokenword och kreativt skrivandeför att engagera ungdomar till att skriva.

Är planen att det skall bli en längre festival pånytt, som den tredagars poesifestival som arrangerades 1987-2011? Finns det några planer på hur den skall se ut?
Förra året var menat som ett mellanår i väntan på att en litteraturfestival skulle arrangeras, där poesin skulle vara en del. Det året var poesievenemanget tillsammans med höstens folkfest. Eventuell litteraturfestival ligger på Jörgen Lindwalls bord, Kulturchef på Landstinget i Jönköping, och det har inte blivit klart med någon sådan till detta år heller. Då funderade vi på om vi skulle lägga ner poesifestivalen, men bestämde oss för att arrangera åtminstone en dag, en Poesidag! Vi får se hur det blir nästa år…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

ett × tre =