Meny Stäng

Unger, David

David Unger
David Unger

Jag är född 1982 i Täby, utanför Stockholm. 2002 flyttade jag till Arvika i Värmland och utbildade mig till lärare i sång och komposition vid Musikhögskolan Ingesund. Mitt arbete tog mig sedan via Falkenberg till Oskarshamn i Småland. Hösten 2011 är jag anställd som högstadielärare i Hultsfreds kommun och undervisar i Engelska och Musik.
Jag har fått ett antal av mina kompositioner uppförda, senast (under 2011) av bland andra Ingesunds kammarkör, Halmstads vokalensemble och kalmarbaserade Cantores Calmarienses.
Via mitt intresse för vokalmusik, och då främst romanser och lieder, väcktes intresset för poesin. Från och med våren 2009 har jag skrivit mer regelbundet har sedan dess blivit publicerad i bland annat Oskarshamns-Tidningen och tidningen Nyheterna. I februari 2010 recenserades jag av Daniel Boyacioglu i radioprogrammet P3Text, där jag deltog med dikten ”Livslångt älskande”.

 

Under höstterminen 2011 skriver jag under mina pendlingsresor till jobbet varje dag en ny dikt som publiceras via twitter med hashtagen#betraktelserfranenpendlingsbuss . Detta projekt hoppas jag kan pågå fram till jullovet.

För mer information om min musik se www.ungermusik.blogspot.com.
För mer information om mitt skrivande se www.ungerlyrik.blogspot.com.
För att höra mig läsa min poesi se www.youtube.com/user/ungerlyrik.

 

Fem sonetter om skrivandet

 

I.

Poeter är utav ett märkligt slag,
de skriver sina dikter utan lön
och delar med sig fritt utav de frön,
som såtts i deras hjärtan, en säll dag

 

Och hoppas texten uppfyller den lag,
som utan att va skriven blir ett krön,
att övervinna efter bästa rön,
som han kan komma på, det tänker jag.

 

Om det är fri form eller rimmad vers,
blir varje mening ändå lika svår,
att