Meny Stäng

Langrath, Eva

Eva Langrath
Eva Langrath

Bor i Täby tillsammans med min sambo sedan två år tillbaka och arbetar där på en förskola i Viggbyholm. Innan flytten till Täby var jag bosatt i Hälsingland. Började skriva poesi 2007 och är medlem på Poeter.se sedan 2008 http://www.poeter.se/Evas_Poesi.

Medlem i Föreningen Skrivare i Hälsingland sedan 2008 och var i Ljusdal/Järvsö med om att starta upp Öppen Scen, för framförande av egna texter och sånger.

Arbetar i mitt skrivande med både foto och text, oftast kommer bilden först och föder en tanke eller känsla som blir till en text. Ibland är det tvärtom och känslan eller händelsen kommer först som i texten Falla där orden kom först och sedan kom arbetet med att leta upp en bild i fotoarkivet som bildar ett sammanhang tillsammans med orden i texten.

Ett antal av mina dikter finns publicerade i antologierna Trettiotre poeter Books on demand 2008, Utan gräns 2008 och Skiftande nyanser 2009 Vitterlekens förlagstryckeri, Svensk Poet 2009 King ink. förlag, 181 Dikter till Tranströmer 2011 Tolvnitton förlag, I Lokattens Spår 2012 Föreningen Skrivare i Hälsingland och ett flertal nummer av tidskriften Lokatten Föreningen Skrivare i Hälsingland samt i nättidskriften Populärpoesi nr 10. 2011.

Jag har fyra vuxna barn och 6 barnbarn.

Dikterna inlästa av Teater Jarmo genom att sätta igång spelaren under titlarna

 

Falla

Månadens tema är falla

vad skriver man då månntro
så börjar en lek med ord

en del faller vackert

täcker marken
med röda glänsande blad

för att lämna plats
till nya spröda gröna
nästa vår

man kan falla som ett moget äpple
landa med en duns

ibland maskäten
eller full med getinghål
sakta förruttnas
skrumpna till en brun sörjig massa

en del faller på eget grepp
och somliga får andra på fall

en del faller från höga höjder
blir alldeles platta

en del låter sig falla
i skärmar av olika slag

andra faller på isfläckar
mitt inne i stan

en del faller i fa