Meny Stäng

Dr Knallpulver

Dr Knallpulver
Dr Knallpulver

Vad hände dagen då du släppte masken i vardagen och ingen känner igen dig? Du kanske känner någon som ätit mask eller delat dom som barn. Möjligen delades maskarna och ni upp på dagis? Maskar och känslor delar sig. Två maskar blir fyra. Fyra blir en miljon. En miljon känslor bakom en mask. Vi är alla maskerade på olika sätt. Vi gömmer oss bakom iphones. Vi tittar ner i backen. Vi går till jobbet och skyndar hem.

Vi syns

mellan raderna

på ICA.

Eller ja troligen inte. Vi är ju konflikträdda. Vi maskerar oss på ett artigt sätt. Vi säger tack. Vi håller minen. Vi befinner oss i en vrålande tystnad. Vi badar i grupp. Vi våldtar i grupp. Vi är ett otäckt personligt pronomen. Vi blir irriterade över vädret. Vi sminkar över våra problem. Vi tar SMS-lån. Vi dansar när vi är fulla. Vi slåss när vi är fulla. Vi vet bäst. Vi åker till Ullared. Vi kommer inte alla från Bullerbyn. Vi ska vara unga samtidigt ha karriär och tre barn. Vi ska vara lyckliga. Vi ärver vårt arv. Vi sätter våra gränser. Vi bryter gränser. Vi gråter. Vi skrattar. Vi är uppkopplade. Vi blir nätmobbade. Vi blir avtrubbade. Vi inreder hemmen, men inte alltid insidan. Vi tvättar bilen. Vi grillar fläsk. Vi klappar katten. Vi klappar till våra barn. Vi skrapar Triss. Vi hoppas att snart händer det. Vissa barn hoppas att det inte händer igen. Vi har alla våra brister. Vi är människan.

Dr. Knallpulver är något annat.

Dr. Knallpulver utgörs av Per Blomqvist text/pratsång och Jim Andersson musik. Blandningen mellan dessa två antänds och exploderar till en intim mix som har förutsättning att detonera med hög hastighet rakt in i hjärtat.
Lyssna helt avmaskerat här: bugaboo I hate you

 

Bugaboo I hate you

jag undersökte mitt huvud
med en jumbojet
och grät en skvätt
då var vi åtta
man och alla motorerna stannade och vi sa till varann
Spruta in mer osäkerhet för bättre global
hälsa alla där hemma