Meny Stäng

Asplund, Malin

Malin Asplund
Malin Asplund

Vilken var den första poesi som du blev berörd av? Hur är poesi som du berörs av? Har du någon favoritpoet? 

Den första poesi jag blev berörd av var när jag av författaren Benkt-Erik Hedin fick en diktsamling han skrivit, ”Dikter tillsammans”. Jag kan ha varit elva eller tolv år och det är mitt tidigaste minne. Förutom det är jag uppväxt med författande föräldrar som tidigt gav mig tillgång till poesi och övrig text. Poesi jag berörs av idag är den omde stora livsinsikterna, dödens slutgiltighet, kärlekens kraft och livets korta varande. Jag har, förutom de gamla storheterna som t.ex. Pär Lagergvist, Karin Boye och Edith Södergran, en klar favorit i Eeva Kilpi.

Vad skriver du om? Hur medveten är du om formen på dina dikter? Varifrån får du inspiration?

Jag skriver, hur klyschigt det än må låta, ur hjärtat, ur mitt inre, ur ett driv att förstå och bli förstådd. Betraktande livet och döden. Jag skriver så det tilltalar mina ögon estetiskt men tar ingen hänsyn till formen i övrigt. Inspirationen kommer från allt runt mig, barnen, kärleken, politiken, världens storhet eller skosnörens förmåga att knyta upp sig själv. Häpnaden och vördnaden är, skulle jag själv säga, min största tillgång.

Varför valde du att publicera dig på nätet? Har kommentarerna som du har fått utvecklat ditt skrivande? Publicerar du dig på flera olika forum samtidigt?

För att nå andra människor, testa hur långt mina dikter kunde beröra. Kommentarer är ofta inte konstruktiva vilket jag tycker är fullkomligt ok. För mig är det stöd att fortsätta uttrycka mig, givetvis är bekräftelsetörsten närvarande. Jag publicerar mig inte på fler ställen, hittills.

 

sonen till en mor

 

 

alla dina ord börjar med h