Om hur Populär Poesi startade

Populär Poesi var från början tänkt att bli en pappersprodukt av samma typ som tidskriften Språk. Ambitionerna grusades temporärt när den oständiga sekreteraren i svenska akademien Horace Engdahl inte ville ge oss oförskämt mycket pengar för att göra tidningen. Man kan förstå honom. Eftersom vi var gymnasielärare och vana vid nedslående besked bestämde vi oss för att starta en blogg som vi senare skulle kunna visa nämnde Engdahl. Oförskrämt räknade vi med att han skulle bli så imponerad att han gav oss ett litet ekonomiskt bidrag. Ni kan tänka er besvikelsen när den ständiga sekreteraren blev obeständig.

Efter att under ungefär ett år ha ägnat oss åt bloggande bestämdes att vi skulle förnya formen och närma oss tidskriftens dito. Eftersom pappersvarianten ännu var oåtkomlig för oss, numera bibliotekarie och gymnasielärarelärare, varken det ena eller andra är ett höginkomstyrke, bestämde vi oss för att skapa en webbtidning. Det är det allra första numret som du har kommit över.

Det första numret kommer att vara ägnat bloggens texter. Här finns recensioner av Jesper Svenbros Vingårdsmannen och hans söner, reflektioner över enskilda dikter som ibland blir essäliknande och ibland stannar vid det personliga, här finns en presentation av några genomgående teman i Tomas Andersson Wijs poesi men också två värderande undersökningar av läget för den svenska och den amerikanska poesin. Vi hoppas ni finner nöje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

sjutton − nio =