Krönika av Per och Patrik Blomqvist: Gamla grepp med nya handtag

Illustration ur Livet på 60 grader: Patrik Blomqvist
Illustration ur Livet på 60 grader: Patrik Blomqvist

I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you’ve got bröderna Blomqvist?

Illustration från Livet på 60 grader: Patrik Blomqvist
Illustration från Livet på 60 grader: Patrik Blomqvist

Poesi säljer inte, det finns för mycket välpolerade bajskorvar. Idag får bara erkända namn på väletablerade förlag sälja poesi och dessa säljer ju inte heller. Tyvärr finns en stor brist på kvalité och rörlighet, det gav oss båda migrän, något måste göras, vi gjorde det. Vi tog saken i egna händer. Revolutionen startar på kammaren som den alltid har gjort.

Inget ska vara perfekt, det är personligt. Det ska skeva, kännas och reta. Ingen person är perfekt och det är ju det mest intressanta. Poängen, det annorlunda, det visualiserar vi via det textuella, men också genom det visuella. PANG!. En direktverkande känsla. Människor är kloka, även den lata TV/Internet/Pokémonkortbytande-generationen. Kanske är de klokast, tar till sig snabbast, bryter mönster. De tolkar in vad de själva vill mellan rad och bild. Våra bilder och texter handlar om livet. Lätta ämnen som kärlek, död, sorg, krig, religion och humor. Temat känns igen, men bilderna som text och bild skapar tillsammans är dock nya. Allt skall upp till ytan, även om det är iskallt där ute.

Illustration ur Livet på 60 grader: Patrik Blomqvist
Illustration ur Livet på 60 grader: Patrik Blomqvist

Vår inspiration kommer från Banksy, Thomas Öberg och Chema Madoz. Ingen av dessa är uttalade poeter, epiteten glider, kreativiteten styr.

Böcker ska vara som grafitti (Graffiti – italienska, plural av graffito, ‘ristning’, ytterst av grekiska grapho, ‘skriva’) syftar på text, ibland i samband med bilder som i konstnärligt syfte uppförts på ytor i det offentliga rummet av privatpersoner. Privatpersoner inte förlag. Människor som tar sig uttryck. Tänker, vidare och bortom.

Evighet kan inte åldras
du är min.

All respekt till er som står för det egna uttrycket, vår bok är till för er.

Mvh
Per Blomqvist och Patrik Blomqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

17 + 8 =