Meny Stäng

Daniel Lyrstedt

Av Peter Nyberg

Daniel Lyrstedt. Foto: PRivat
Daniel Lyrstedt. Foto: PRivat

Daniel Lyrstedt är en av grundarna till webbsidan poesi.se, Sveriges största sajt för nyskriven poesi, där vem som helst kan lägga upp det som de har skrivit. 


Vad är det som driver dig att arbeta med sidan poeter.se? Hur mycket tid lägger du ner på den? Vad tror du att den ger människorna som lägger upp poesi?
Jag har gått från skrivande användare på
poeter.se till att nu vara en av dem som arbetar med poeter.se. För mig är sidan en arena där du får visa upp din egen kreativitet samt ta del av många andras, både nybörjare och vana kreatörer. Det som driver mig att arbeta med sidan är främst att den för samman människor och poesi. Att den fungerar som ett väg ut för många som tidigare inte låtit sig höras. Det är också en plats där människor, som kanske inte skulle mötas i vardagen, springer på varandra och skapar band genom poesin. Jag tycker också det är spännande och roligt att det finnas en ständig tillströmning för mig nya intressanta poeter.

I dagsläget är vi är två personer som i genomsnitt lägger ner 30 timmar i veckan på poeter.se. Det innefattar förutom daglig drift och support; felrättningar, design och vidareutveckling, skrivartävlinga