Intervju med Ullias Berglund, vinnare i Holavedsgymnasiets Krispiga Kaskader

Ullias Berglund vann Holavedsgymnasiets del i Krispiga Kaskader med dikten ”I framtiden”. Foto: Privat.

Vilken klass går du i, ålder?

18 år, går andra året på samhäll-media

Vilket är ditt förhållande till skrivande?

På fritiden skriver jag oftast bara skräptexter i blogg och dagbok. Skolan stjäl all energi, men många av läxorna innehåller skrivande på olika kreativa nivåer och det är inte så illa. Det bästa med skrivandet är dess community. Jag har träffat många intressanta personer genom ordens värld (läger, internetforum, skrivarfestivaler) och det är fantastiskt.

Varför är poesi en effektiv uttrycksform?

För att poesi verkligen tillåts att vara udda.

Hur kom vinnardikten till?

Vår lärare beordrade alla i klassen att delta i tävlingen. Det fanns ingen passande dikt i min byrålåda och deadlinen var nära, så jag gick fram och tillbaka i mitt rum och pratade med gosedjuren tills jag hade några diktfragment. Jag sydde ihop dem med lite ångest, nattmusik och påhittat hopp. Sen fick den vara klar.

Vilka författare har du som förebilder?

Flera estradpoeter, som Niklas Mesaros och Yolanda Bohm. Fantasyförfattarna Angie Sage och Cornelia Funke är några gamla favoriter.

Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

fem × ett =