Möt Populär Poesis nya temaredaktörer

Möt Populär Poesis nya temaredaktörer
Foto: Anastasia Zhenina
Foto: Anastasia Zhenina

Sedan i somras har Populär Poesi två nya temaredaktörer, Sara Hedlund och Eva Wissting.

Eva: Hej Sara, hur började du intressera dig för poesi?

Sara: Jag vet faktiskt inte riktigt, men jag tror det började på gymnasiet då en tjej i min klass hade en blogg där hon skrev kortare poetiska texter ibland. Jag tyckte att hon var skitcool. Har du några litterära minnen från din gymnasietid?

Eva: Jag minns att vi skulle tolka dikter på svenskan. Då lärde jag mig att mina tolkningar var fel. Efter det kändes det som att poesi inte var något för mig. Fast det där kanske var på högstadiet, jag kommer inte riktigt ihåg. Det tog i alla fall rätt många år innan jag vågade mig på poesi igen. Vad har du läst för poesi på sista tiden?

Sara: Jag har pluggat en dramatikkurs på distans, så jag har läst västvärldens samlade dramatiska kanon. Det har varit med blandade känslor. Har du läst någonting mer njutbart?

Eva: Under terminerna läser jag oftast mest på engelska men nu har jag haft mer tid att läsa på svenska vilket har varit väldigt kul. Gillar du bäst att läsa eller lyssna på litteratur?

Sara: Jag gillar för det mesta att läsa själv. Att själv bestämma tempo och så. Jag lyssnade en gång på en novell av Sara Stridsberg på gymmet men kunde verkligen inte fokusera alls på vad som sas. Gillar du ljudboksgrejen?

Eva: Nej, men har egentligen inte försökt att komma in i det. Jag lyssnar mycket på olika poddar, men när det gäller litteratur läser jag gärna med ögonen. Bryr mig mycket om också hur texten ser ut på sidan. Vad ser du mest fram emot som temaredaktör för Populär Poesi?

Sara: Att läsa massa nyinkommet på spännande teman! Älskar att textkritika och utveckla! Själv?

Eva: Samma här. Ser väldigt mycket fram emot att få upptäcka alla olika tolkningar av de teman vi tar fram. Jag räknar med att bli överraskad!

Efter nummer 43 byter Sara roll till essäredaktör medan Eva fortsätter med tema och webben.

Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

fem − två =