Nummer 40 “Barn och poesi” kommer ut i slutet av april

Nummer 40 “Barn och poesi” kommer ut i slutet av april
Nr 40, 100:- inkluderar frakt

I slutet av april kommer det första numret av Populär Poesi under jubileumsåret: nr 40 med tema “barn och poesi”. I numret finns texter om klassiska ramspoeten Lennart Hellsing och hans förmåga att arbeta in livglädje i orden, hur de klassiska poeterna Dan Andersson, Karin Boye, Edith Södergran och Nils Ferlin använder barnet som manifestation i sina dikter och skrivråd till dig som vill skriva poesi med och till barn av Selmaprisnominerade Mia Mellström. Tidskriften bjuder också gestaltningar av temat från Hanna Rajs Lundström, Jörgen Leidebrant och Cecilia Alstermark.

I den musiklyriska avdelningen har Jenny Luks besökt Alf Hambe. Hon får berättelsen om Molom och illustrerar sin text med personliga bilder av den klassiska vissångaren.

Nyskrivna dikter kommer från Jerker Sagfors, Åsa Norén och Ingrid Nilsson. Jacob Carlsson och Håkan Sandell har översatt den franska modernister Jean Follains poesi: “Man kan kalla det för
små vinjetter som placerar sig i utkanten av de officiella och stora händelserna”.

I recensionsavdelningen läser Erik Isberg Bakom trädet ryggar av Iman Mohammed, Peter Nyberg Rösterna från Avocadobergen av Thomas Tidholm, Kerstin Gansmark Fingeravtrycksläsare av Ewa Lipska och Michael Economou I fågelskuggan av Kostis Papakongos.

Numret avslutas med en essä om poesi som uppror mot den rådande ordningen sett genom Jila Mossaeds och Forough Farrokhzads diktning skriven av Torsten Rönnerstad samt en diktessä av Michael Economou.

Du stödjer vårt arbete för att bredda poesins möjligheter genom att ta en prenumeration: www.popularpoesi.se