Manus

Vi söker ständigt nya skribenter! Du får gärna skicka manus till oss, både dikter och andra typer av texter, som till exempel artiklar och essäer, så länge de handlar om poesi och är på det aktuella temat. Vilka teman vi har 2021 ser du nedan.

Var medveten om att vi inte är ett förlag och därför inte publicerar hela poesimanus – vi är en tidskrift som bara publicerar ett fåtal dikter i varje nummer. Eftersom vi får in ett stort antal texter ger vi oftast inte återkoppling på texter som vi inte publicerar. Under 2021 har vi också, till skillnad från tidigare år, ambitionen att enbart publicera dikter på det aktuella temat.

Populär Poesi nr 50: Mat

I Höga Visan flödar texten av mjölk och honung. I den antika poesin flödar vinet. Men hur står det egentligen till med maten?
Poesi och mat – två frestelser för det veka köttet – har de överhuvudtaget en relation? Finns det poesi som handlar om mat och i så fall varför?
De flesta av oss får nog tänka en stund innan man kommer på en eller ett par dikter som faktiskt handlar om mat. Kanske tänker vi på William Carlos Williams “This is just to say”, men sen… tar det stopp där?
Hur har litteraturhistoriens poeter diktat om mat och hur tar sig dagens poeter an detta ämne? Äter poeter överhuvudtaget?
Samspelet mellan mat och poesi kan sättas i många olika perspektiv. Det är bara att plocka fram penna, papper, grytor och slevar och börja experimentera!
Skicka dina texter senast 15/8 i ett och samma mejl till tema(at)popularpoesi.se.

Övrigt

Essäer som inte är på något av årets teman skickas till: essaer (a) popularpoesi.se

För recensioner, stäm först av vilken bok du ska skriva om genom att mejla: kritik (a) popularpoesi.se

Recensionsexemplar skickas till Thomas Evertsson, Östgötagatan 50, 1201, 116 64 Stockholm.

Om du är osäker på var du ska skicka din text eller har frågor om tidskriften, kontakta någon av chefredaktörerna Ellie Wiman-Lindqvist på ellie (a) popularpoesi.se eller Kenneth Lindegren på kenneth (a) popularpoesi.se.