Manus

Vi söker ständigt nya skribenter! Du får gärna skicka manus till oss, både dikter och andra typer av texter, som till exempel artiklar och essäer, så länge de handlar om poesi och är på det aktuella temat. Vilka teman vi har 2021 ser du nedan.

Var medveten om att vi inte är ett förlag och därför inte publicerar hela poesimanus – vi är en tidskrift som bara publicerar ett fåtal dikter i varje nummer. Eftersom vi får in ett stort antal texter ger vi oftast inte återkoppling på texter som vi inte publicerar. Under 2021 har vi också, till skillnad från tidigare år, ambitionen att enbart publicera dikter på det aktuella temat.

Populär Poesi nr 51: Förlorare

Till nummer 51 av Populär Poesi söker vi texter om poesins och poesihistoriens förlorare, förträngda näktergalar, politiskt knäsatta, föraktade och undanlagda litteratörer. Stora på sin tid eller små nu och då. Finns en bortglömd sida kvar att upptäcka i någon genomkanoniserad poets poesi?
Vi söker det förlorade ordet, det förlorade paradiset och undergångspoesin själv. Kanske något om de senaste årens epigramdiktning, sistmodernisterna eller inställda syntaxuppror. Kort sagt borttappat och upphittat inom diktens hank och stör!
Skicka dina texter senast 31/10 i ett och samma mejl till tema(at)popularpoesi.se.

Övrigt

Essäer som inte är på något av årets teman skickas till: essaer (a) popularpoesi.se

För recensioner, stäm först av vilken bok du ska skriva om genom att mejla: kritik (a) popularpoesi.se

Recensionsexemplar skickas till Thomas Evertsson, Östgötagatan 50, 1201, 116 64 Stockholm.

Om du är osäker på var du ska skicka din text eller har frågor om tidskriften, kontakta någon av chefredaktörerna Ellie Wiman-Lindqvist på ellie (a) popularpoesi.se eller Kenneth Lindegren på kenneth (a) popularpoesi.se.