Meny Stäng

Redaktion

Chefredaktör & ansvarig utgivare
Redaktör Artiklar & prosatexter till tema

Peter Nyberg | arbetar som utvecklare litteraturen som konstform för Regionbiblioteket Region Jönköpings län. 2018 kom poesiböckerna Våldsvana (Magnus Grehns förlag) och Spillolja (Chap). På fritiden skriver han i de flesta genrer, fotograferar, lyssnar på musik, ser filmer och serier, läser och tänker.

Har du frågor om Populär Poesi eller texter som är svåra att kategorisera, kontakta peter (a) popularpoesi.se


Redaktör dikter & poesi till temat

Diktmanus skickas till dikter (a) popularpoesi.se . Innan du skickar, se instruktionerna: Manus

Jimmie Svensson | Huvudredaktör dikter. Med bas i Lund forskar och undervisar han lite varstans inom litteraturvetenskapen. Särskilt intresserad av poesins form och specifika sätt att skapa mening på. Är personligen svag för den kombination av tradition och modernism som brukar förknippas med 1930-talet och poeter som Gullberg, Edfelt och Boye. I övrigt uppskattar han katter, pipor, Berlin och engelsk fotboll.

Kontakta honom via jimmie (a) popularpoesi.se


Redaktör Kritik

Alice Hansen hoppade av psykologprogrammet 2016 och har sedan dess ägnat sig åt litteratur. Har bland annat gått på Biskops Arnö och varit redaktör för tidskriften Ordkonst. Arbetar inom LSS och försöker komma igång med ett bokmanus. Uppskattar öl, psykoanalys, hundar, Marina Tsvetajeva och Marguerite Duras.

Totte Appelvik Lax är formgivare i grunden, har studerat konst- och litteraturvetenskap samt på Biskops Arnö. Skriver poesi och kritik, och är för närvarande mycket svag för svensk 80-talslyrik. Han uppskattar mest att spendera så mycket tid som möjligt med sin hund Jack.

Kontakta kritikredaktionen genom att skicka ett mejl till kritik (a) popularpoesi.se


Redaktör Essäer

Emil Sunnerfjell | Emil skriver poesi/essä/musik och har bakgrund i litteraturvetenskapen. Han är mycket intresserad av relationen mellan dikt/vetenskap och det ”poetiska” tänkandet som sådant.

Har du frågor eller texter från nummer 36, kontakta emil.sunne