Populär Poesi kommer ut i fyra tryck 2017

Tryckta Populär Poesi nummer 32 var det första enskilda tryckta numret.

En av Populär Poesis styrkor är förändringsbenägenheten. Tidskriften började 2009 som en blogg, utvecklades till en webbtidskrift året efter, började tryckas i två dubbelnummer två gånger om året 2013 tack vare stöd från Svenska Akademien. Året efter nominerades vi till Sveriges bästa kulturtidskrift av Föreningen för Sveriges Kulturtidskrifter. I och med nummer 32, eller med start 2017, kommer Populär Poesi ut i fyra tryckta nummer med tillhörande webbnummer per år.

Tidskriften är ensamma i poesisverige om att både göra en pappersprodukt och att ha ett genuint och mustigt material på webben. Populär Poesi skapades för att på ett pedagogiskt sätt förklara vad poesi innebär och handlar om. Tanken var att visa att poesi genomsyrar hela samhället och att ta upp poesi som företeelse i olika kontexter, som musikens eller fotbollens. Den folkbildande funktionen kräver ett stort gratismaterial. Om ni tittar igenom Populär Poesis hemsida hittar ni över 1 200 gratis-texter om poesi. Det enklaste är att gå till sajtkartan och söka igenom listan med sidor: Sajtkarta

Personligen är jag skamligt stolt över tidskriften och över alla som arbetar och har arbetat med den utan annan lön än det beröm och den kunskap deras arbete ger.

Trevlig läsning!

 

Märkt med:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

nio + 8 =