Meny Stäng

Populär Poesi söker en redaktör för avdelningen musiklyrik

Populär Poesi är ensamma i Sverige om att ha en avdelning för musiklyrik, vilket likställer uttrycket med mera traditionella former av poesi. Nu söker vi en ny redaktör för avdelningen. 

Din huvuduppgift kommer att vara att på ett mångskiftande sätt ta fram texter om hur lyrik och musik hänger ihop genom att koppla skribenter till tidskriften. Du kommer att vara fri att inom Populär Poesis ramar utforma arbetet som du vill och du har en liten summa att köpa in texter för. De texter vi vill att du tar fram kommer i främsta rummet vara prosatexter.

I redaktörsuppdraget ingår att arbeta ihop nästa nummers innehåll på webben och i trycket samt att bearbeta texterna på ett pedagogiskt sätt tillsammans med skribenterna. Just nu arbetar musiklyrikredaktören fram fyra texter till varje nummer, det ser vi som ett minimum. I viss mån vill formgivarna också att du hittar funktionella bilder som illustrerar artiklarna. I uppdraget ingår också korrläsning av tidskriften som helhet i samband med att den trycks.

Du bör ha grundläggande färdigheter i data eftersom vi arbetar mot Google Drive och redaktionen är förlagd till Facebook, där vi har en sluten redaktionsgrupp varigenom större delen av kommunikationen sker. Behöver du hjälp eller har frågor finns redaktionen där som stöd.

Ingen i redaktionsgruppen är avlönad, vilket innebär att redaktörskapet blir en fritidssyssla för dig. Förhoppningsvis kommer arbetet med texterna och skapandet av tidskriften vara lön nog.

Om du är intresserad av att bli vår nya redaktör skicka ett mejl till red(a)popularpoesi.se , bifoga cv och en kort presentation med tankar runt hur du skulle arbeta som redaktör för musiklyriken i Populär Poesi. Max en A4-sida. Sista dagen att söka är den 17 december 2017. 

Posted in Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tio =