Populär Poesi söker en redaktör till Musiklyrikavdelningen

Populär Poesi är ensamma i Sverige om att ha en avdelning för musiklyrik, vilket likställer uttrycket med mera traditionella former av poesi. Din uppgift blir att på ett mångskiftande sätt skapa texter om hur lyrik och musik hänger ihop.

Du bör ha grundläggande färdigheter i data eftersom vi arbetar mot Google Drive och redaktionen är förlagd till Facebook, där vi har en sluten redaktionsgrupp varigenom större delen av kommunikationen sker. Behöver du hjälp eller har frågor finns redaktionen där som stöd.

I redaktörsuppdraget ingår att arbeta ihop nästa nummers innehåll på webben och i trycket samt att bearbeta texterna på ett pedagogiskt sätt tillsammans med skribenterna. I viss mån vill formgivarna också att du hittar funktionella bilder som illustrerar artiklarna.

Populär Poesi utkommer med fyra nummer per år. Du ska som redaktör känna dig fri att utarbeta och omvandla musiklyrikavdelningen efter egna tankar tillsammans med redaktionen.

Ingen i redaktionsgruppen är avlönad, vilket innebär att redaktörskapet blir en fritidssyssla för dig. Förhoppningsvis kommer arbetet med texterna och skapandet av tidskriften vara lön nog.

Om du är intresserad av att bli vår nya redaktör skicka ett mejl till red(a)popularpoesi.se , bifoga cv och en kort presentation med tankar runt hur du skulle arbeta som redaktör för musiklyriken i Populär Poesi. Sista dagen att söka är den 31 januari. 

Märkt med: ,