Medlemskap & Kiosk
Illustration: Håkan Eklund

MEDLEMSKAP I POPULÄR POESI

 

Populär Poesi har blivit en ideell förening. Som sådan har vi en medlemstidning - Populär Poesi. För att få tidskriften hem i brevlådan två gånger om året behöver du bli medlem i föreningen. Det finns två former av medlemskap. 1. Grundmedlemskap då du får tidskriften och har möjlighet att delta i årsmötet. 2. Specialmedlemskap i vilket du får tidskriften, reklamprodukter, får delta vid årsmötet samt inträde på det poesievenemang som årligen kommer att arrangeras av tidskriften. Givetvis kan du nedan också köpa enstaka nummer av Populär Poesi eller andra produkter utan att vara medlem.

 

Välj vad du vill köpa. När du betalar dina varor är det viktigt att du skriver

1. vilka varor du vill ha

2. Ditt namn

3. Din adress

så att vi vet var vi ska skicka medlemstidningen eller varorna. Betala via bankgiro 399-6360. När betalningen är registrerad skickas varorna.

 

Om du föredrar ett mer gammeldags transfersystem går det bra att lägga pengarna i ett kuvert med uppgifter om varan, namn och adress och skicka dem till:

Peter Nyberg

Populär Poesi

Söderlingsgatan 1 C

573 39 Tranås

 

Har du frågor, mejla red@popularpoesi.se så hjälper vi dig.

 

 

Kostnad

Grundläggande medlemskap

200 kronor / år

Du får

- två nummer av tidskriften Populär Poesi

- delta vid årsmötet

 

Specialmedlemskap

500 kronor / år

Du får

- två nummer av tidskriften Populär Poesi

- en penna att ha runt halsen så att du vet att du har en penna med dig när du får poetiska idéer.

- ett block med penna i ett skyddande fodral så att du alltid kan nedteckna geniala infall.

- inträde vid det årliga poesievenemanget

- delta vid årsmötet

 

Enskilda nummer

133 kronor (ink. frakt)

Näranog ett halvkilo och 136 sidor poesiartiklar
Populär Poesi nummer 18

KIOSK

Populär Poesi  nummer 19
Populär nummer 17

Populär Poesi nummer 18-19 har temana Global poesi och tema Sensualism. 152 sidor. Bland mycket annat skriver vi om Anna Lamsoo som är kvinna och poet i Iran och vi publicerar en dikt som blev förbjuden i hemlandet. Vi har nyskriven dikt av Eva-Stinia Byggmästar, Magnus William-Olsson, Urban Andersson och Elise Ingvarsson. Eldkvarn behövs, konstateras och låtar från de senaste skivorna analyseras. Dessutom musik och lyrik i Lou Reeds Berlin, Gunnar Ekelöf, Rut Hillarp, Nick Cave, Bob Dylan, Tomas Tranströmer, Wislawa Szymborska, Johannes Heldén, dödserotisk poesi, Henry Bronett, Katarina Frostenson och Erotikon.

 

133 kronor (ink. frakt)

 

 

Populär Poesi nummer 16-17 har temana Estradpoesi och Ödeland. 138 sidor. Vi pratar med Marc Kelly Smith som "uppfann" Slam Poetry, utreder skrattets natur utifrån Bellmans visor, funderar runt död och våld i barnsånger och ägnar feminismens revidering av ödelandsmetaforen några sidor. Dessutom Metaforbrottning, Roberto Bolaño, Tiden hos Tranströmer, Neil Young, Krigstribunalen, Poetry Slam Sverige, Anders Johansson, Jim James, Schubert, The Who, Hal Sirowitz, Joar Tiberg, Lina Hagelbäck, Eva Ström, Göran Sonnevi, Göran Greider, Jesper Svenbro, Emily Dickinson, Tua Forsström, Pia Tafdrup och många andra.

 

133 kronor (ink. frakt)

 

 

Svarta lungor och en krispig kaskad är den första vinnarantologin i Populär Poesis och Holavedsgymnasiets dikttävling. Medieelverna på Holavedsgymnasiet har formgivit boken och illustrerat vinnardikterna med fotografier. Färg. 48 sidor.

 

40 Kr (Inkl. frakt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Block skyddat av ett praktiskt plasthölje som låses av en penna. 105 X 70 mm

 

40 kr + frakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Penna med band. Perfekt för människor som aldrig riktigt lyckas hålla reda på sina pennor, men ofta har behov av dem.

 

30 kr + frakt

VILL DU SKRIVA?

 

Vill du utvecklas som skribent och tänker att du har något att bidra med till Populär Poesi? Vi tar tacksamt emot alla typer av texter om poesi: kåserier, recensioner, artiklar eller essäer. Om du är osäker på formen sker ett redaktionellt arbete med alla texter och du får hjälp att hitta rätt.

 

Vill du publicera egna poetiska texter, var inte blyg utan skicka in högst fem dikter och uppgifter om var och när du eventuellt tidigare har blivit publicerad: lars@popularpoesi.se

 

Boken du recenserar eller hjälpen du får med din text är ditt arvode när du skriver recensioner. Dessa skickas till peter@popularpoesi.se.

 

Artiklar skickas till peterb@popularpoesi.se

 

Texter som anknyter till temat skickas till helena@popularpoesi.se

 

Mejladressen du skickar texter som du inte kan kategorisera själv eller frågor till är: red@popularpoesi.se

UTBLICK

 

LITTERATURHUSET I GÖTEBORG, som bildades i höstas, har presenterat programmet för våren 2014.Välj bland Klassikerprat 6 program(Genet, Austin, Achebe m.fl. ), Aktuell svensk prosa (bl.a. Sara Kaderfors, Lena Andersson), Öppen scen! poesi rap dramatik prosa spokenword serier prosa performance, Elva sidor av Taube, Att skriva, tala, lyssna och läsa (Vad innebär skrivandet för en psykoanalytiker, Tidskriftsproduktion, Skönlitteratur som medicin, Trans-serier, Exilens röster, Politisk litteraturkritik, Makedonsk Poesifestival, Litterär gestaltning och mycket annat.

 

NYA FRAGMENT AV SAPFOS DIKTNING har hittats, skriver DN idag. Sapfo är den första kända kvinnliga poeten i det antika Grekland. Hennes diktning har även tidigare, med några undantag, bestått av fragment och även de nya fynden är problematiska. Dock finns bland dem ett större sjok text som har översatts och som presenteras i DN 29/1 2014.

 

PETE SEEGER HAR AVLIDIT. Folkmusikspionjären blev 94 år. Han räknas till en av centralgestalterna under 1900-talets amerikanska folkmusikrörelse. Mest känd är han i Sverige för "We Shall overcome". Lyssna på låten och två andra sånger av Pete Seeger här: Pete Seeger: Turn turn turn, If I had a Hammer, We Shall Overcome.

 

ANISUR RAHMAN OCH AZITA GHAHREMAN FÅR STIPENDIUM. Svenska PENs styrelse har beslutat att tilldela de två poeterna ett stipendium om 10 000 kr ur Prins Wilhelms stipendiefond.

 

ETT FINLANDSPRIS 2013 GÅR TILL ELLIPS FÖRLAG. Det lilla förlaget som specialiserat sig på bland annat poesi får en lång motivering: "Ellips förlag är med sin utgivning av poesi och smal prosa ett välkommet tillskott i den svenskspråkiga litteraturen i Finland. I en levande, livskraftig litteratur behövs bredd och mångfald, samt ett konstnärligt tänjande av språk och tanke, och detta är just vad Ellips förlag står för. Förlaget väjer inte för att ta risker eller experimentera, och har trots små resurser höga krav på kvalitet för såväl text som för formgivning. Här blir boken också i all sin rätt ett estetiskt föremål tack vare de omsorgsfullt formgivna pärmarna signerade Metha Skog, bildkonstnär och poet. Redaktionen som utöver Skog består av poeterna Ralf Andtbacka och Catharina Gripenberg borgar för en kvalitativ utgivning där det skönlitterära värdet och litteraturen i sig får vara det allra viktigaste."

TWITTER