Artikelredaktör: Peter Björkman är bibliotekarie i Åkers styckebruk och har också arbetat som gymnasielärare i svenska och samhällskunskap. Dessutom är han redaktör för kulturtidskriften Horisont. Han bor i Strängnäs med fru och två barn. På fritiden gillar han att resa och att vara i stugan i Östergötland. Han är redaktör för tidskriften Horisont och författare.

 

Artikelförslag och fullständiga artiklar skickas till peterb@popularpoesi.se

Temaredaktör: Helena Leijd fick Handelsanställdas kulturstipendium 2002. Samma år blev hon redaktör för Argus lyriska fabrik. Hennes dikt "Mediabrus" har varit med på centrala provet i svenska för gymnasiet. Hon har arbetat med Scen 26, Poetry Slam, Villa Novilla för drottning Silvia och Helena höll i poesiinslaget när Stockholms stadshus 80-årsjubileum 2003. Helena är utbildad journalist på Kalix folkhögskola och Poppius och har frilansdat i tidningar i norra och mellersta Sverige.

 

Skicka förslag på teman och tematexter till: helena@popularpoesi.se

Chefredaktör och formgivare: Peter Nyberg är gymnasielärare i svenska, historia och religion på Holavedsgymnasiet i Tranås. Han bor i en lägenhet tillsammans med sin fru och två katter. På fritiden skriver han i snart sagt alla genrer, tar fotografier, lyssnar på musik, ser filmer, läser och tänker.

 

Skicka allmänna frågor om Populär Poesi samt recensionsförslag eller recensioner till: peter@popularpoesi.se

 

 

Musiklyrikredaktör: Hampus Östh Gustafsson är masterstudent i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet. Hans främsta intressen är historietänkandets historia och hur människan försökt orientera sig i en modern tillvaro, tömd på fasta riktpunkter. Böcker och rockskivor tar upp stor plats i såväl studentlägenheten som i hans liv över huvud taget.

 

Skicka förslag på texter och texter om musiklyrik till hampus@popularpoesi.se

Diktredaktör: Lars Iselid är bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek och bybo. Han är fackboksförfattare, poet, fotbollstränare och trebarnsfar. Hans liv präglas av datorer, läsa (gärna poesi), skriva (gärna poesi), fotboll och familjelivet. Han har också gått ett otal skrivarkurser och från och till jobbat som frilansjournalist där han skrivit både om sport, datorer, nöje och kultur.

 

Skicka högst fem av dina dikter till: lars@popularpoesi.se

MEDARBETARE SKRIBENTER OCH FOTOGRAFER

Carola Mikaelsson driver eget företag inom korrekturläsning, språkgranskning, uppdragsskrivning, förlagsredaktionellt arbete samt skrivpedagogi (cirklar, workshops mm).

carola@popularpoesi.se

 

Rolf Zandén, 67 år bor i Karlstad, givit ut 7 diktsamlingar deltagit i 10 tal antologier, skrivit lyrik m.m. så långt tillbaka jag mins, verksam även som bildkonstnär hade första utställningen 1972 sedan dess haft ca 120 utställningar, recenserar även bildkonst.

rolf@popularpoesi.se

 

Bo Bjelvehammar bor mitt i Skåne, skolad sociolog; kulturskribent och läsare, just nu en essä om rödhaken av Elisabeth Rynell och Vagabondliv i Frankrike av Ivar Lo-Johansson.

bo@popularpoesi.se

 

David Prieth lives in Austria and studies Comparative Literature, Anglistics and American Studies at the University of Innsbruck. While also being involved in some experimental art projects, the constant search for good literature, music and broadening of the mind remains to be a main part in his life.

david@popularpoesi.se

 

Göran Strömqvist, poet på äldre dagar, tidigare lärarutbildare i Göteborg. Bor i Göteborgs södra skärgård. Debuterade som lyriker 2011, därefter en diktsamling om året. Som krönikör är jag intresserad av att försöka fånga och tydliggöra bakomliggande faktorer och sidofakta som mejslar ut ett poetiskt sammanhang, gärna med anknytning till musiken. Som poet är jag intresserad av tiden, naturen och mänskliga relationer.

 

Sohrab Rahimi, 51 år, bor i Malmö, gett ut 6 diktsamlingar och en biografi, deltagit i några antologier, skrivit lyrik, recensioner och essäer sedan debuten 1995. Är även verksam som översättare och har översatt ett tiotal böcker till svenska och till persiska. Har vunnit det internationella poesipriset Nikolaj Gogolpriset, 2013.

 

 

 

 

Nina Ahlzén

Gudrun Allvin

Linus Andersson

Urban Andersson

Magdalena Andersson

Elin Assarsson-Lod

Magnus Axén

Robert Azar

Tim Berndtsson

Johanna Bengtsson

Bengt O. Björklund

Patrik Blomqvist

Per Blomqvist

Henry Bronett

Nicole Camoni

Patrik Centerwall

Tomas Dahlberg

Annett Duran

Bengt Erasmie

Eva Ermenz

Benedikte Esperi

Sara Falkstad Byrne

Tina Falltorp

Tor-Björn Fjellner

Calle Flognman

Ina Franzen

Johan Fritz

Towe My Frykenfeldht

Julie Gjelsvik

Eva Grip

Hans Grönberg

Carl-Fredrik Haegring

Emil Hagelbäck

Eva Hansson

Mats Hansson

Per Hillerborg

Chenjerai Hove

Helena Häger

Sofia Hällgren

Jessica Huss

Elise Ingvarsson

Roy Isaksson

Lars Iselid

Koen Janssen

Mathias Jansson

Anders Johansson

Alva Johnsson

Emil Jonsson

Sandra Jönsson

Henrik Karlsson

Lena Keijser

Else-Britt Kjellqvist

Sara Klasson

Marja Liisa Koski

Magdalena Kovac

Eva Langrath

Lydia liljegren

Anna Liljestrand

Lars Lind

Ola Lindberg

Jenny K Lundgren

Adam Lundvall

Marianne Lundqvist

Aida Manouchehrpour

Marcus Malmsten

Robert Mjörnberg

Jane Morén

Niclas Mossberg

Ewa Nillgård

Anna-Karin Nilsson

Stina Nilsson

Hanna Nordenhök

Gerd Karin Nordlund

Klara Norling

Andreas Nyquist

Cecilia Persson

Tina Persson

Simon O. Pettersson

Danja Philine Prahl

Leif Risberg

David Rosén

Ola Rydberg

Anders Rönnblom

Ulrika Sandberg

Martina Sjölin

Charles Smallridge Virgo

Carolina Sorabowska

Isabella Strömblad

Göran Strömqvist

Bo Veisland

Beata Vallee

Pierre M. Vineland

Mats Waltré

Kristina Wallbing

Jeanette Willhelmsson Wåg

Magnus William-Olsson

Tuva Wiking Holmlander

Anton Yoseph Wilhelm

David Unger

Johannes Ådén Bygdell

Linda Ågren

Pernilla Ångström

Anders Östman

Johan Öster

 

HISTORIA

Populär Poesi skapades sensommaren 2009 av två gymnasielärare, Peter Nyberg och Peter Björkman. Vi tyckte att det behövdes ett forum för att höja poesins status. Med den inte oävna ambitionen startade vi en blogg. Tyvärr var formatet begränsande, därför utvecklades bloggen till en e-tidskrift. Med tiden har vi etablerat en form, fått en trogen läsarkrets och en handfull duktiga skribenter som publicerar olika former av texter om poesi hos oss.

Målet för Populär Poesi var att transformeras till en landsomfattande pappersprodukt. Ett första steg togs i och med att pdf-tidningen skapades. Den var specialgjord för läsplattor och för att man skulle kunna skriva ut texter och bilder. Ett andra steg togs när Svenska Akademien gav oss ett bidrag på 50 000 kronor, vilket medförde att vi i augusti 2013 kunde trycka det första numret av Populär Poesi. I samband med detta blev vi en ideell förening, för att kunna bemöta de ekonomiska och administrativa krav som ställs på en seriös tidskrift.

Framför allt roar det oss att skriva, ytterst har vi förstått att det är i skrivandet, läsandet och fascinationen för poesi som kärnpunkten finns. Inte desto mindre strävar vi fortfarande efter att höja kunskapen om poesi hos allmänheten.

Just nu har vi runt 20 000 läsare (besökare som stannar längre än två minuter på domänen och rimligtvis läser något) per nummer.

Organisationsnummer: 802473-7598

ISSN:2001-3647