Arkiv

TEXTARKIV

KLICKA PÅ NUMRET FÖR ATT SE DET I STÖRRE FORMAT.

NUMMER 1

BLOGGEN

Populär Poesi 1 Bloggen lades ut i augusti 2009
En ny version av startsidan lades ut i juni 2012

NUMMER 2

MUSIKLYRIK

Populär Poesi Nr 2 Musiklyrik lades ut i oktober 2009

NUMMER 3

POETER OM POESI

Populär Poesi Nr 3 Poeter om Poesi lades ut i februari 2010

NUMMER 4

NÄTPOESI

Populär Poesi Nr 4 Nätpoesi lades ut i april 2010

NUMMER 5

TRE 1800-TALSPOETER

Populär Poesi Nr 5 Tre 1800-talspoeter lades ut i juli 2010

NUMMER 6

SMÅFÖRLAGEN OCH POESIN

Populär Poesi Nr 6 Småförlagen och poesin lades ut i september 2010

NUMMER 7

FYRA DEBUTANTER

Populär Poesi Nr 7 Fyra debutanter lades ut i december 2010

NUMMER 8

HITPOESI

Populär Poesi Nr 8 Hitpoesi lades ut i februari 2011

NUMMER 9

HEMLÖS POESI

Populär Poesi Nr 9 Hemlös poesi lade ut i juni 2011

NUMMER 10

UNG POESI

Populär Poesi Nr 10 Ung poesi lades ut i september 2011

NUMMER 11

TRANSTRÖMERLAND

Populär Poesi Nr 11 Tranströmerland lades ut i december 2011

NUMMER 12

ALTERNATIV POESI

Populär Poesi Nr 12 Alternativ Poesi lades ut i februari 2012

NUMMER 13

TRE KVINNLIGA POETER

Populär Poesi Nr 12 tre kvinnliga poeter lades ut i maj 2012

Populär Poesi nummer 13 var det första numret som kunde laddas ner som PDF. Ladda ner det HÄR.

NUMMER 14

MUSIKLYRIK REVISITED

Populär Poesi Nr 14 Musiklyrik revisited lades ut i juli 2012

NUMMER 15

KREATIVITET

 

Startsidan har tyvärr försvunnit in i webbrymdens dunkel. Om någon mot förmodan har en avbildning, skicka den gärna till oss.

 

Nummer 15 Kreativitet lades ut i november 2012

 

 

NUMMER 15

KREATIVITET I PDF-FORMAT

NUMMER 16

ESTRADPOESI

Populär Poesi nummer 16 Estradpoesi lades ut i januari 2013

NUMMER 17

ÖDELAND

Populär Poesi Nummer 17, Ödeland, lades ut  den 7 april 2013

NUMMER 16-17

TRYCK

Populär Poesis första tryckta nummer gavs ut 24 augusti 2013. Releasefesten var under konstrakan på Tranås stadsbibliotek där Peter Björkman, Linda Ågren, Göran Strömqvist, Håkan Eklund och Peter Nyberg höll föredrag runt poesi och bild.

NUMMER 18

GLOBAL POESI

Populär Poesi nummer 18, Global Poesi, lades ut den 28 juli 2013.

VILL DU SKRIVA?

 

Vill du utvecklas som skribent och tänker att du har något att bidra med till Populär Poesi? Vi tar tacksamt emot alla typer av texter om poesi: kåserier, recensioner, artiklar eller essäer. Om du är osäker på formen sker ett redaktionellt arbete med alla texter och du får hjälp att hitta rätt.

 

Vill du publicera egna poetiska texter, var inte blyg utan skicka in högst fem dikter och uppgifter om var och när du eventuellt tidigare har blivit publicerad: lars@popularpoesi.se

 

Boken du recenserar eller hjälpen du får med din text är ditt arvode när du skriver recensioner. Dessa skickas till peter@popularpoesi.se.

 

Artiklar skickas till peterb@popularpoesi.se

 

Texter som anknyter till temat skickas till helena@popularpoesi.se

 

Mejladressen du skickar texter som du inte kan kategorisera själv eller frågor till är: red@popularpoesi.se

UTBLICK

 

LITTERATURHUSET I GÖTEBORG, som bildades i höstas, har presenterat programmet för våren 2014.Välj bland Klassikerprat 6 program(Genet, Austin, Achebe m.fl. ), Aktuell svensk prosa (bl.a. Sara Kaderfors, Lena Andersson), Öppen scen! poesi rap dramatik prosa spokenword serier prosa performance, Elva sidor av Taube, Att skriva, tala, lyssna och läsa (Vad innebär skrivandet för en psykoanalytiker, Tidskriftsproduktion, Skönlitteratur som medicin, Trans-serier, Exilens röster, Politisk litteraturkritik, Makedonsk Poesifestival, Litterär gestaltning och mycket annat.

 

NYA FRAGMENT AV SAPFOS DIKTNING har hittats, skriver DN idag. Sapfo är den första kända kvinnliga poeten i det antika Grekland. Hennes diktning har även tidigare, med några undantag, bestått av fragment och även de nya fynden är problematiska. Dock finns bland dem ett större sjok text som har översatts och som presenteras i DN 29/1 2014.

 

PETE SEEGER HAR AVLIDIT. Folkmusikspionjären blev 94 år. Han räknas till en av centralgestalterna under 1900-talets amerikanska folkmusikrörelse. Mest känd är han i Sverige för "We Shall overcome". Lyssna på låten och två andra sånger av Pete Seeger här: Pete Seeger: Turn turn turn, If I had a Hammer, We Shall Overcome.

 

ANISUR RAHMAN OCH AZITA GHAHREMAN FÅR STIPENDIUM. Svenska PENs styrelse har beslutat att tilldela de två poeterna ett stipendium om 10 000 kr ur Prins Wilhelms stipendiefond.

 

ETT FINLANDSPRIS 2013 GÅR TILL ELLIPS FÖRLAG. Det lilla förlaget som specialiserat sig på bland annat poesi får en lång motivering: "Ellips förlag är med sin utgivning av poesi och smal prosa ett välkommet tillskott i den svenskspråkiga litteraturen i Finland. I en levande, livskraftig litteratur behövs bredd och mångfald, samt ett konstnärligt tänjande av språk och tanke, och detta är just vad Ellips förlag står för. Förlaget väjer inte för att ta risker eller experimentera, och har trots små resurser höga krav på kvalitet för såväl text som för formgivning. Här blir boken också i all sin rätt ett estetiskt föremål tack vare de omsorgsfullt formgivna pärmarna signerade Metha Skog, bildkonstnär och poet. Redaktionen som utöver Skog består av poeterna Ralf Andtbacka och Catharina Gripenberg borgar för en kvalitativ utgivning där det skönlitterära värdet och litteraturen i sig får vara det allra viktigaste."

TWITTER